Overslaan en naar de inhoud gaan

Je identiteit en bedrijf verifiëren voor Google Ads

Wie Google Ads gebruikt, wordt op een gegeven moment gevraagd zijn of haar identiteit en dat van het bedrijf te verifiëren. Hiermee wil Google zo transparant mogelijk zijn naar zijn gebruikers toe over het advertentiesysteem. Wat houdt die verificatie precies in en wat moet je als Google adverteerder hierover weten?

Informatie over de Google adverteerder

Wie zijn de adverteerders achter de advertenties in de Google zoekresultaten, en waar bevinden die bedrijven en organisaties zich? Op die vraag geeft Google graag een antwoord aan zijn zoekmachinegebruikers. Zij kunnen deze informatie bekijken bij een advertentie. Zo wil Google hun een veilige, vertrouwde ervaring met advertenties geven. Dankzij de transparante gegevens die getoond worden, weten ze of het oké is om op een advertentie te klikken. De getoonde info is door Google verkregen via het verificatieprogramma dat je als adverteerder moet doorlopen.

Verificatieprogramma voor adverteerders

Als Google Ads-adverteerder kun je door Google gevraagd worden om het verificatieprogramma te doorlopen. Hier wordt dan gevraagd om basisinfo van je bedrijf en je eigen identiteit te bevestigen. Niet alleen krijgen gebruikers dankzij dit verificatieproces meer inzage in de advertenties, ook worden onbetrouwbare adverteerders beter geweerd. Ben je een betrouwbaar bedrijf, dan komt dit je alleen maar ten goede.

Weergave gegevens

De gegevens die je als adverteerder invult, worden door Google geverifieerd, hierna worden bij al je lopende advertenties je locatie en je naam (van het bedrijf) weergegeven. De info wordt zichtbaar wanneer men op het naar beneden wijzend pijltje (of ‘i’ op mobiel) klikt/tapt die naast de URL van de advertentie staat. De gebruiker kan deze gegevens zien bij tekstadvertenties, displayadvertenties, YouTube en op pagina’s van de adverteerder.

Wanneer verifiëren?

Je ontvangt als adverteerder van Google een melding via e-mail (en in je account) met de vraag om het verificatieprogramma te starten? Aan de slag! Na ontvangst van deze e-mail heb je 30 dagen de tijd om het verificatieproces te starten en daarnaast 30 dagen de tijd om het gehele proces af te ronden. Doorloop tijdig de verificatie, want anders riskeer je dat je account op het einde van dag 30 onderbroken wordt.

Basisvragen in ‘Over uw bedrijf’

Wat houdt dit verificatieprogramma in? Allereerst moet je vragen beantwoorden over je Google Ads-account en bedrijf. Je vindt deze vragen terug bij ‘Over uw bedrijf’ in Google. Vul dit in/laat dit invullen door degene die toegang heeft tot je Google advertentie-account en die op de hoogte is van je bedrijf en het gebruik van je Google Ads. Je krijgt vragen zoals: ‘In welke branche ben je actief? Wie betaalt voor je advertenties? Is je bedrijf een reclamebureau?’ enzovoort.

Hierna doorloop je een of meerdere verificatieprogramma’s waarbij de basisinformatie van je identiteit en bedrijf gevraagd wordt. Natuurlijk is het ook afhankelijk van het beheer van je Google Ads. Doe je het zelf of beheert een extern bedrijf dit voor je?

Identiteitsverificatie

In deze stap wordt onder andere gevraagd om gegevens met betrekking tot je identiteit zoals bijvoorbeeld je officiële naam te bevestigen. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat persoonlijke contactgegevens zoals e-mailadressen, telefoonnummers, … getoond worden.

Verificatie van de bedrijfsvoering

Als het van toepassing is worden er nog extra vragen gesteld na het beantwoorden van de vragen in ‘Uw bedrijf’. Zo moet je mogelijk bepaalde gegevens van je bedrijfsactiviteiten bevestigen en kunnen bepaalde documenten opgevraagd worden van bijvoorbeeld je bedrijfsregistratie, bedrijfsbeleid, bedrijfsmodel, merkproducten en diensten, het bedrijfsmodel, je relatie met derden, … Lees meer over de verificatie van de bedrijfsvoering.

Nodige documenten in België

Welke gegevens en documenten heeft Google nodig om je identiteit als adverteerder te controleren op echtheid? Ontdek hier de nodige documenten per locatie.

Aandachtspunten

Enkele zaken die je moet weten:

  • In bepaalde landen moeten er bij advertenties over verkiezingen een aparte verificatie doorlopen worden.
  • Voor content van bepaalde branches zijn ze extrastreng bijvoorbeeld: gezondheidszorg en geneesmiddelen, kansspelen en spellen, financiële producten en diensten.
  • Schend je het Google Ads beleid, of geef je verkeerde info en probeer je zo het systeem te omzeilen, dan wordt je verificatie vanzelfsprekend ingetrokken en je account opgeschort.
  • In bepaalde gevallen kan je gevraagd worden om opnieuw te verifiëren. Bijvoorbeeld als er grote wijzigingen in je account plaatsvinden.
  • De verificatie-eisen kunnen ieder moment door Google worden aangepast.

Meer weten over het verificatieprogramma van Google? Lees hier het antwoord op veelgestelde vragen hierover.

Heb je advies of hulp nodig bij Google advertenties of SEA? Reken gerust op onze hulp. Neem vrijblijvend contact op.